• Gratis Puppy ver(wen)uurtje

 •  

   

   Gratis Puppy ver(wen)uurtje voor puppy's tot 4 maanden oud

   Laat je puppy op een ontspannende manier kennismaken met de trimsalon.

   Honden die als pup de trimsalon als iets positiefs ervaren, zullen wanneer ze volwassen zijn, de trimbeurt niet als eng ervaren. Ze  kunnen het zelfs leuk gaan vinden!

   

   

  Wat doen we in het puppy ver(wen)uurtje :

  • Uw pup leert op de trimtafel te staan en te worden aangeraakt op verschillende plaatsen.
  • Vervolgens krijgt uw pup een uitgebreide borstelbeurt en laten we hem kennismaken met de geluiden die in de                 trimsalon voorkomen, zoals de waterblazer, de föhn en de tondeuse.
  • Indien nodig worden de haartjes rond de ogen geknipt, voetjes worden netjes geknipt, nagels geknipt.
  • Eventueel kunt uw pup worden gewassen en gedroogd, dit is afhankelijk van uw pup. 
  • Tijdens de behandeling wordt er natuurlijk ook veel geknuffeld en beloond.

  Bij het ophalen van uw pup krijgt u persoonlijk advies over de vachtverzorging die het beste bij uw pup past.

   

  Wat kun je thuis zelf doen om de verzorging en het trimmen zo aangenaam mogelijk te maken voor uw puppy.

   Enkele tips:

   1. Laat nooit los. Dit is een van de belangrijkste regels bij het wennen van de pup. Wanneer je besluit om de voeten, oren, staart, kin of wat dan ook van jouw pup vast te houden, laat hem niet los als hij gaat trekken of happen, totdat hij rustig wordt. Gebruik je andere hand om meer controle te krijgen, zodat hij niet zo hard gaat trekken dat hij zichzelf pijn doet. 

  Je puppy kan gaan trekken, krabben, gillen of bijten, maar je moet sterk en streng zijn. Als je los laat op zijn voorwaarden, dan wordt hij beloond voor zijn verzet en zal hij dit blijven doen. Als je volhoudt, zal hij leren dat het geen zin heeft om zich te verzetten en zal hij snel leren dat hem niks ernstigs overkomt. Hoeveel ophef jouw pup zal veroorzaken, kan variëren, maar hoe jij daarmee omgaat, zal het verschil maken of jouw pup in de toekomst kalm en blij is tijdens de verzorging en het trimmen of gefrustreerd en bang is.

   2. Houd je puppy bij de hand. Dit bedoel ik letterlijk. Alle honden zijn instinctief zeer beschermend als het op hun poten aankomt. Hoe meer je aan de poten van je puppy zit, hoe meer hij hier aan gewend raakt. Dit vergemakkelijkt het kammen en trimmen van zijn poten en het knippen van zijn nagels.  

   Doe hetzelfde met zijn oren. De meeste honden vinden een oormassage heerlijk, maar pak ze ook vast, kijk in zijn oren, steek zachtjes je vinger er in en kam het haar op zijn oren. Heb je een tondeuse en/of een föhn in huis, zet deze dan aan als hij aan het spelen of aan het eten is, zodat hij gewend raakt aan het geluid. In het begin doe je dit aan het andere eind van de kamer om hem niet direct te laten schrikken. Naarmate hij aan het geluid went, kan je steeds dichter bij komen.

  Gewen je puppy ook aan het vasthouden van het haar onder zijn kin. Trimmers doen dit namelijk om het hoofd stil te houden als ze het hoofd of rondom de ogen trimmen om te voorkomen dat dat ze gewond raken door een scherpe schaar of tondeuse.  Geef je pup ondertussen kleine beloningsnoepjes, zodat hij zijn hoofd minder snel weg trekt en hij een positieve associatie zal hebben met het vasthouden van zijn kin. Mocht hij zich wat gaan verzetten, kan je hem zachtjes in zijn gezicht blazen om hem af te leiden, zodat hij zijn hoofd stil houdt. 

   Onthoud Regel 1. Laat nooit los! Wacht tot je puppy is gekalmeerd en stilzit, voor je hem los laat.  

   3. Leer hem jouw taal. Leer je puppy zo snel mogelijk om stil te staan. Houd je hand onder zijn buik en zeg het woord "Staan". Houd hem in deze positie tot hij een paar seconden stil staat.  Laat hem dan los en vertel hem dat hij braaf is! De meeste puppy's zullen instinctief gaan liggen als je je hand onder hun buik plaatst. Hou hem zachtjes, maar stevig vast totdat hij op zijn eigen voeten staat zonder te wiebelen of probeert weg te komen.

  leer je  puppy's ook het woord 'relax'. Dit is makkelijk aan te leren. Wanneer je puppy  kalm en stil is, zeg je op een zachte en rustige toon 'goed zo, relax'. Wanneer jij denkt dat hij de verbinding tussen het woord en de gemoedstoestand heeft gemaakt, kan je proberen het woord als een commando te geven om hem rustig te krijgen. 

  Een ander commando wat je kunt gebruiken, is 'Let op'. Hiermee wil  ik dat de hond naar mij kijkt en op mij let.  Soms doe ik dit door mijn wijsvinger voor mijn ogen heen en weer te bewegen, terwijl ik het commando geef. Als ze mij dan aankijken, zeg ik "Brave pup!" op een vrolijke manier en met een hoge stem. 

   4. Bij twijfel doe je niks. Je kan je puppy slechte gewoontes aanleren als jij niet consequent bent of deze technieken niet juist gebruikt (onthoud regel nummer 1). Als je niet zeker bent of je je puppy op de juiste manier hanteert of het lijkt alsof hij meer ophef maakt tijdens zijn verzorging in plaats van dat hij kalmer wordt, laat de training dan aan de professional over. Als je puppy elke maand bij de trimmer komt en geen slechte gewoontes heeft aangeleerd, zal hij de verzorging snel genoeg leren op een rustige en comfortabele manier voor de rest van zijn leven. 

   5. Wees de baas.  Alle bovenstaande regels gelden voor wassen, borstelen en kammen. Wees kalm, vriendelijk en consequent. Laat je pup niet bepalen wanneer de sessie begint of eindigt . Hoe minder nonsens je accepteert, hoe blijer je hond op de lange termijn zal zijn; zelfverzekerd, comfortabel en rustig.  

   Elke keer als je je hond ergens naar toe brengt en moet achterlaten, zoals de trimsalon, dierenarts of pension, maak zo min mogelijk ophef en rek het afscheid niet. Wees kalm en zelfverzekerd. Zeg "Dag lieverd, veel plezier!" Door het afscheid te rekken en onnodig veel ophef te maken, geef je je pup juist het gevoel dat er iets ergs met hem gaat gebeuren. 'Relax' 

  (bronvermelding Trimacademie)

   

  Maak een afspraak