• Konijnen trimmen

 • Vachtverzorging voor konijnen is van levensbelang.

  De meeste kortharige konijnen kunnen zichzelf uitstekend verzorgen, hebben alleen tijdens de rui wat hulp nodig. Als een kortharig konijn ernstig in de rui is kan het konijn het zelf niet meer bijhouden om zich goed te verzorgen. Het kan dan gebeuren dat het konijn bij het wassen teveel losse haren binnen krijgt, waardoor hij verstoppingen in zijn maag en darmstelsel krijgt. Hieraan kan een konijn overlijden.

  In de trimsalon kunnen we helpen dmv een gedeelte van de loszitten haren te plukken zodat het konijn niet alles binnenkrijgt.

   

  Langharige konijnen hebben altijd hulp nodig. Zonder hulp vervilten de vachten met gevolg dat het konijn zich niet meer kan bewegen, hij zijn warmte niet meer kwijt kan, ontlasting blijft vastzitten, voelt zich onprettig, stopt met eten en gaat dood. Dus vachtverzorging is van levensbelang.

  Hoe verzorgt u uw langharig konijn het best?

  -Door elke dag de strootjes uit de vacht te borstelen met een poedelborstel.

  -2x per week de hele vacht goed uit borstelen. Belangrijk is dat je vanaf onderaan begint en dan naar  boven toe werkt, dus laagje  voor laagje. Nalopen met een grof getande kam zodat je kan controleren of je geen klitjes in de vacht heb laten zitten.

  -1x in de 6-8 weken is het verstandig om de vacht te laten trimmen.

  In de trimsalon kunnen we aan de hand van de samenstelling van de vacht bepalen wat voor uw konijn het beste is. Scheren of knippen. Niet alle konijnen mogen geschoren worden ivm kans op haargroeistoornis.

   

  Ook Cavia’s zijn welkom in onze trimsalon.

  Zij hebben soms ook een borstel-,kam- of knipbeurt nodig. De langharige cavia wordt op een lengte geknipt wat van tevoren is afgesproken. Een voordeel van het inkorten van de vacht is dat er geen urine en ontlasting in de lange haren kan komen.

  Maak een afspraak